torsdag den 11. oktober 2012

Grillet Tun med Bønnesalat




En af de fisk jeg holder allermest af er tunen, især hele, ferske tunsteaks grillet helt perfekt. Det sjove med tun er jo, at hvis man steger det bare ½ minut for længe, så kan det være både tørt og kedeligt, men stegt rosa er det saftigt og virkelig velsmagende.

Til tunen lavede jeg en salat af hvide bønner denne gang fra dåse, men man kan også opbløde og koge dem selv. Salaten blev overhældt med en honning/sennepsdressing, og sødmen stod virkelig godt til den skarpe rucola og den fyldige tunfisk.

Grillet Tun med Bønnesalat til 2 personer


Ingredienser:

2 tun-steaks a ca. 125 g.
2 tsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. finthakket rosmarin

1 dåse cannellini-/hvide bønner, skyllede og afdryppede
2 tomater i tern
½ rødløg, finthakket
50 g. rucola
1½ spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
1 tsk. flydende honning

Fremgangsmåde:

1. Blandt olivenolie, citronsaft, hvidløg og rosmarin og vend tunen i det. Læg i en plastbøtte med låg og mariner i køleskabet 15 min.

2. Bland bønner, tomater, rødløg og rucola i en skål. 

3. Rør olie med citronsaft, sennep og honning og vend det i salaten.

4. Opvarm en grillpande og steg tun-steaks 1½ minut på hver side.

5. Anret tun og salat på tallerkener. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar