torsdag den 25. oktober 2012

Sennepsburger med Hvidløgssmør




Burgere kan vi alle lide, men det man nemt glemmer er, at burgere kan varieres i det uendelige. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan være mellem over- og underbollen. Ja faktisk er bollen også erstattet med alt lige fra röstikartofler til kylling i Guds eget land USA. Så der er ingen undskyldning for at kaste sig ud i vilde burgereksperimenter.

Hvor vildt dette eksperiment er kan nok diskuteres, men i hvert fald blev det en rigtig lækker burger, som godt kan anbefales. Det tager lidt tid at grille og flå peberfrugten, men den hjemmegrillede smager bare så meget bedre end dem på glas. De kan dog erstatte den hjemmegrillede, hvis man er tidspresset. Man skal bare være opmærksom på, at de tilfører burgeren en syrlighed, som den ellers ikke ville have. 

Sennepsburger med Hvidløgssmør til 2 personer


Ingredienser:

20 g. smør 
1 fed hvidløg, presset
2 spsk. hakket persille
200 g. hakket oksekød 3-5 %
1 tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. sennep
1 rød peberfrugt
olie
2 store fuldkornsburgerboller a ca. 95 gram
1/4 agurk i tynde skiver

Fremgangsmåde:

1. Skær peberfrugterne igennem på langs, fjern kernerne og pensl med olie. Grill i ovnen ca. 20 min. Skinnet må gerne blive sort. 

2. Rør smør med hvidløg og persille og stil det i fryseren.

3. Læg peberfrugten under et fugtig viskestykke, når de er grillet færdige.

4. Ælt hakket oksekød med salt, peber og sennep og form til 2 flade bøffer, ca. 3 cm. større diameter end burgerbollerne. 

5. Steg bøfferne på en meget varm pande ca. 30 sek. på  hver side. Hold varme. 

6. Varm burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister og skær dem igennem. 

7. Flå skinnet af peberfrugten og skær den i brede strimler. 

8. Læg tynde skiver agurk og peberfrugtstrimler på burgerbollebundene.

9. Læg bøfferne ovenpå og fordel hvidløgssmørret øverst.

10. Læg overbollen ovenpå og server med en skål salat.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar