Mange danskere, mig selv inkluderet, har en tendens til altid at sammensætte et måltid af kød, ris/pasta/kartofler og noget grønt. Ofte i den tro, at man ikke bliver ordentlig mæt, hvis man skipper de der ris, pasta og kartofler. Jeg er på ingen måde fortaler for at skære de dele ud af kosten, men virkeligheden er jo den, at de er meget kalorierige, og at det derfor kan være en fordel at skære ned på dem, og evt. tage dem helt ud af nogle måltider. Og hvis der er nok af de andre ting mætter det på ingen måde mindre end så meget andet.
Jeg lavede denne ret i aftes, og især coleslaw'en blev rigtig god. Den er lidt sødlig i det, og det stod rigtig godt til den lidt skarpe kål og peberfrugt.
Frikadeller med Coleslaw til 2 personer
Ingredienser:
Frikadeller:
200 g. hakket svinekød 5 %
2 spsk. rasp
3/4 dl. mælk
½ finthakket løg
2 fed finthakkede hvidlløg
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 spsk. oliemargarine
Coleslaw:
250 g. hvidkål
2 store gulerødder
1 grøn peberfrugt
50 g. mayonnaise light
1/4 finthakket løg
2½ spsk. sukker
1½ spsk. citronsaft
1½ tsk. sennep
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Snit hvidkålet fint, riv gulerødderne groft og skær peberfrugten i tynde strimler.
2. Rør mayonnaise med løg, sukker, citronsaft, sennep, salt og peber og rør i grønsagerne. Lad det trække mens frikadellerne steger eller gerne et par timer.
3. Rør kødet med rasp, mælk, løg, hvidløg, timian, salt og peber og steg 6-8 frikadeller i margarinen. Server med coleslaw.
ProPoints: 12 points per person
Ingen kommentarer:
Send en kommentar