torsdag den 9. maj 2013

Burgerboller



Jeg får gæster i weekenden, og madvalget er faldet på pulled pork burgere. Det er ikke rigtig fornem gæstemad, men ikke desto mindre smager det absolut fantastisk, især i gode hjemmebagte burgerboller. 

Burgerboller, 16 stk.


Ingredienser:

½ liter vand
50 g. gær
2 tsk. salt
2 spsk. flydende honning
150 g. fuldkornshvedemel
ca. 500 g. mel

Æg eller vand til pensling
½ dl. sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Rør gær ud i vand, tilsæt salt, honning og fuldkornshvedemel og rør grundigt.

2. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt grundigt. Hæver lunt og tildækket i en time.

3. Del i 16, form til boller og tryk meget flade. Efterhæver lunt og tildækket i 30 min.

4. Pensl med sammenpisket æg eller vand, drys med sesamfrø og bag ca. 10 min ved 200 grader. 

ProPoints: 4½ points per bolle

2 kommentarer:

  1. Det er lidt som om at dejen virker meget klæg og ikke rigtig er til at ælte.

    SvarSlet
    Svar
    1. Man kan aldrig angive en præcis mængde mel. Det er derfor der står ca. i opskrifterne. Put mel i til det passer.

      Hilsen Tina

      Slet