torsdag den 2. maj 2013

Wraps med Lam og HummusWraps, lam og hummus er alle nogle af mine absolut favorit-spiser, så denne ret kunne nærmest ikke gå galt. Og det smagte også absolut lækkert. Spændende krydret kød og den lidt spidse hummus går virkelig godt i spænd. Desværre fås hakket lam oftest kun i 400 grams pakker, i hvert fald hvis man handler i helt almindelige supermarkeder, så jeg laver altid en ret til to dage plus et eller andet til fryseren, når jeg bruger hakket lam. Igår lavede jeg lammefrikadeller, men de lykkes bare overhovedet ikke, så dem slipper I for. 

Wraps med Lam og Hummus til 2 personer


Ingredienser:

Krydderiblanding:
1 spsk. sesamfrø
½ spsk. tørret timian
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft

Kød:
200 g. hakket lam
½ løg
2 fed hvidløg
½ bdt. koriander
1 spsk. olie

Hummus:
150 g. kikærter fra dåse
1 fed hvidløg
½ spsk. tahin
1½ spsk. citronsaft

Tilbehør:
4 små fuldkornstortillas
50 g. salatblade

Fremgangsmåde:

1. Stød sesamfrø, timian og salt i en morter eller kværn det i en krydderikværn og rør sammen med citronsaft.

2. Bland lam med finthakket løg og hvidløg, finthakket koriander og halvdelen af krydderiblandingen. Form til 8 pølser og steg dem i olie på en pande. 

3. Hæld vandet fra kikærterne og gem det. Hæld kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft og 1½ spsk. kikærtevand i en skål og blend med en håndblender til konsistensen er rigtig. Tilsæt evt. mere kikærtervand.

4. Varm tortillaerne og smør dem med hummus. Drys resten af krydderiblandingen over, fordel salatblade herpå og læg 2 pølser på hver. Rul sammen og server med en skål salat. 

ProPoints: 14 points per person
Ingen kommentarer:

Send en kommentar