Ugens tema: Lasagne
Denne lasagne lavede jeg Skt. Hans aften til min mor og jeg, og det er en rigtig italiener med parmaskinke, ricottaost og parmesan.
Lasagne med Parmaskinke og Ricotta til 3 personer
Ingredienser:
200 g. friske lasagneplader
25 g. fintrevet parmesanost
1 tsk. trøffelolie
Sauce:
2 spsk. oliemargarine
2 spsk. mel
5 dl. mælk
75 g. fintrevet parmesanost
1 tsk. salt
peber
Fyld:
150 g. parmaskinke
75 g. valnødder
1 løg
2 fed hvidløg
250 g. ricotta
1 tsk. trøffelolie
1/4 tsk. salt
peber
Fremgangsmåde:
1. Opvarm oliemargarinen, tilsæt lidt mælk og pisk melet ud heri. Tilsæt resten af mælken, varm godt igennem og kog 1-2 min ved svag varme.
2. Tag gryden af varmen og tilsæt parmesanost, salt og peber.
3. Skær skinken i strimler og rør den sammen med grofthakkede valnødder, finthakket løg og hvidløg, ricotta, salt, peber og trøffelolie.
4. Smør et ildfast fad (20x25 cm) og del lasagnepladerne i 4 dele.
5. Læg lasagneplade i bunden, hæld 1/4 af saucen over og dæk med 1/3 af ricottafyldet. Gentag 2 gange og slut med lasagneplade og sauce.
6. Drys med parmesan og gratiner 15 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar