torsdag den 27. juni 2013

Spinatlasagne med Gulerødder og Valnødder

Ugens tema: Lasagne





I dag er der en vegetarlasagne på bloggen. Lasagne er en fantastisk ret, når det skal være vegetarisk. Både fordi mulighederne er så mange, men også fordi det er svært ikke at få et lækkert måltid ud af det. Grønsagerne er spinat, gulerod og forårsløg, og der er toppet op på smagen med valnødder, citron, lidt chili og ost. Opskriften stammer fra et gammelt nummer af Magasinet Mad!


Spinatlasagne med Gulerod og Valnødder til 2 personer


Ingredienser:

1 spsk. oliemargarine
3 dl. mælk
saucejævner eller maizena
skal af 1/4 citron
1/4 tsk. stødt muskat
salt og peber
300 g. frisk spinat
4 forårsløg

2 gulerødder
50 g. valnødder
6 lasagneplader
100 g. mozzarella
stødt chili

½ citron

Fremgangsmåde:

1. Opvarm oliemargarinen, tilsæt mælken og bring i kog. Jævn med saucejævner eller maizena. Smag til med citronskal, muskat, salt og peber.

2. Tilsæt forårsløg i ringe og spinat og varm igennem til spinaten er faldet sammen. 

3. Hæld lidt af saucen i et ildfast fad og læg 2 lasagneplader over. 

4. Hæld 1/3 af saucen over, fordel halvdelen af de groftrevne gulerødder herover og drys med lidt ost. Læg 2 lasagneplader øverst og gentag.

5. Hæld det sidste af saucen over pladerne, drys med grofthakkede valnødder, resten af osten og lidt chili.

6. Dæk med folie og gratiner 25 min ved 200 grader. Tag folien af og gratiner 15 min. Server med citronbåde.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar