fredag den 9. august 2013

Pasta Nicoise med Balsamicodressing

Ugens tema: Frokost med tun på dåse





Jeg lavede denne salat til madpakken, men den kan sagtens udgøre en gæstefrokost eller et let aftensmåltid. Der skal bare spædes op med lidt mere pasta og lidt flere grønsager. Opskriften stammer fra min pastamaskine kogebog, og det ville selvfølgelig være optimalt med hjemmelavet pasta, men det er ikke lige en mulighed i den travle hverdag, så jeg lavede den med helt almindelig tørret supermarkedspasta. Det blev det bestemt ikke dårligt af.

Pasta Nicoise med Balsamicodressing til 2 personers frokost


Ingredienser:

Salat:
100 g. grønne bønner
1 dåse tun i vand
80 g. pasta
1 spsk. hakket persille
2 tomater
1 hårdkogt æg
30 g. oliven

Dressing:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
½ tsk. akaciehonning
½ tsk. grov sennep
½ spsk. balsamico
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen og afkøl den med det samme under den kolde hane. Lad den dryppe af.

2. Kog bønner 4-5 min og afkøl dem med det samme under den kolde hane. Lad dem dryppe af.

3. Bland pastaen med persille og fordel den på to tallerkener eller i to plastbøtter.

4. Fordel bønner, tun, tomat i skiver, æg i skiver og oliven herover.

5. Rør dressingen sammen og fordel den over salaten eller i to små plastbøtter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar