fredag den 27. september 2013

Quesadillas med Serrano, Ost og Jalapenos




En supernem, hurtig og lækker ret, der kan indgå i rigtig mange sammenhænge. Den kan serveres til brunch, frokost, tapas, som en snack, i madpakken eller som tilbehør til f.eks. en majssuppe. Og så tager det kun et øjeblik. Jeg har stegt min på en grillpande, men en alminde pande kan sagtens gå. Opskriften er Nigella Lawsons. Quesadilla'erne er ret spicy, men du skærer nemt ned for styrken ved helt eller delvist at fjerne jalapenos. 

Quesadillas med Serrano, Ost og Jalapenos til 2 personer


Ingredienser:

2 store tortillawraps
60 g. serranoskinke
6 skiver syltet jalapenos fra glas
100 g. revet ost 13 %
1/4 rødløg
½ bdt. koriander
2 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Fordel skinken på halvdelen af de to wraps.

2. Fordel hakket jalapenos, hakket løg og koriander på skinken og drys osten øverste. Fold den anden halvdel af wrappen ind over.

3. Pensl med olivenolie på begge sider og steg på en glohed grillpande 1 min på hver side. Striberne må godt være sorte. 

4. Skær hver halvmåne i tre stykker og server, evt. med en salsa til. 

2 kommentarer:

  1. Hmm, fjerne jalapenos, vil den så måske komme til at mangle lidt væde??
    Bruge tomater i stedet??

    Det ser i hvert fald flot ud.
    GZ Tina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina

      De få ringe jalapenos tilfører ikke rigtig nogen væde. Og jeg mener ikke at der skal være væde i. En quesadillas er som en toast virkelig sprød og grillet med blød ost indeni. Tilfører man væde tror jeg det bliver noget slatten værk. Hvis jeg puttede tomater i, så ville jeg helt klart fjerner alle kernerne først.

      Hilsen,
      Tina

      Slet