lørdag den 19. oktober 2013

Asiatiske Kødboller med Sataydressing




Så er det igen tid til at tage et gastronomisk smut til asien. Den verdensdel kan bare noget med ingredienser og smagssammensætning, som resten af verden i mine øjne ikke kan være med på.

Denne ret består af nogle krydrede oksekødboller og en peanutdressing. Jeg serverede ris og en gulerodsråkost til, men det kan man gøre som man har lyst. Dressingen vil også være vældig godt vendt med nudler. Retten er ikke spicy, så hvis dine børn er vandt til mad der ikke ligefrem smager dansk, så kan retten sagtens betegnes børnevenlig.

Retten indeholder østerssauce, som ikke er at forveksle med fiskesauce. Hvor fiskesaucen er skarp og tyndtflydende er østerssaucen sødlig og tyk. Den minder mest af alt om en hoisinsauce. Den kan købes i større supermarkeder.

Asiatiske Kødboller med Sataydressing til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket oksekød 5 %
1 spsk. sojasauce
1 fed hvidløg
2 tsk. finthakket ingefær
1/4 chili
1/4 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt koriander
1 tsk. sukker
1 tsk. sesamfrø
1 lime
2 tsk. olie

Sataydressing:
1 dl. peanutbutter
½ dl. østerssauce
½-1 dl. vand
1/4 chili
1 spsk. limesaft

Fremgangsmåde:

1. Rør oksekød med sojasauce, hakket hvidløg, ingefær, finthakket chili, spidskommen, koriander, sukker, sesamfrø, revet skal af limefrugten og 1 spsk. limesaft. Form til 8 store kødboller. 

2. Steg kødbollerne ca. 10 min i olie på en pande. Sæt dem på to træspyd. 

3. Rør peanutbutter og østerssauce sammen. Tilsæt vand til konsistensen er en tyk dressing. Tilsæt finthakket chili og limesaft.

4. Server kødbollespydene med dressing og f.eks. ris og råkost. 


1 kommentar:

  1. Uhm, krydrede kødboller er bare lækkert! Elsker alle de varme krydderier.

    - Anne

    SvarSlet