For et stykke tid siden havde Kvickly nogle ret eksotiske stykker kød i tilbudsavisen, og i den forbindelse købte jeg to kamel-steaks. I weekenden skulle de serveres, og jeg overvejede flere typer tilbehør. Kameler hører ørkenen til, så jeg var ude i noget marokkansk, men havde ikke lyst til at lave couscous eller bulgur. Valget faldt i stedet på denne noget anderledes opskrift på flødekartofler og en marokkansk gulerodssalat, som også er at finde her på bloggen.
Flødekartofler med Mandler og Rucola til 3 personer
Ingredienser:
600 g. kartofler
1 spsk. olie
1 rødløg
1 fed hvidløg
50 g. hakkede mandler
½ tsk. gurkemeje
100 g. rucola
2½ dl. madlavningsfløde 4 %
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem 10 min i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
2. Hak løg og hvidløg og steg det i olie 3-4 min ved jævn varme.
3. Tilsæt mandler, gurkemeje og kartoffelskiver og svits 2-3 min. under omrøring.
4. Rør rucola i og rør til den er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
5. Hæld kartoffelblandingen i et ildfast fad ca. 25x25 cm. Hæld fløden over.
6. Gratiner 20 min ved 200 grader og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar