mandag den 14. oktober 2013

Marokkansk Gulerodssalat




Jeg lavede denne gulerodssalat som tilbehør til en kamel-steak, og det svingede rigtig godt sammen. Men salaten kan laves til de fleste typer kød og vegetariske retter. Den er lidt syrlig, så den vil særligt være god til krydrede retter.

Marokkansk Gulerodssalat til 3 personer


Ingredienser:

450 g. gulerødder
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk. olie
3/4 tsk. gurkemeje
3/4 tsk. spidskommen
1 lille potte persille
1 citron
1 spsk. olie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. 

2. Kog dem i letsaltet vand 10-15 min. til de er møre. 

3. Afkøl dem i koldt vand og lad dem dryppe godt af.

4. Hak rødløg og hvidløg. 

5. Steg rødløg og hvidløg i olie ved jævn varme ca. 10 min til de er møre uden at blive brune. Rør gurkemeje og spidskommen i og tag af varmen.

6. Hak persillen og pres saften af citronen.

7. Rør gulerødder, løg, persille, citronsaft og olie sammen. Smag til med salt og peber.

8. Lad salaten trække 1 time inden den serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar