søndag den 10. november 2013

Dumlemuffins




Jeg fandt denne opskrift i Leila Lindholms "A piece of cake", og tænkte at det måtte prøves. Ifølge opskriften skulle der 1-2 hele dumlekarameller i hver muffin, men jeg valgte i stedet at lave dumletern, så der kom karameller i hver eneste bid af hver muffin. Det fungerede rigtig fint og muffins smager fantastisk.

Dumlemuffins, 12 stk.


Ingredienser:

100 g. smør
2 dl. mælk
1 usprøjtet citron
2 æg
1½ dl. sukker
1 tsk. vanillesukker
4½ dl. mel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 pose dumlekarameller

Fremgangsmåde:

1. Pisk æg, sukker og vanillesukker luftigt og skummende.

2. Smelt smørret i en gryde, hæld mælken i og pisk det i æggemassen.

3. Riv skrællen på citronerne og rør den i dejen. 

4. Bland mel, bagepulver og salt og pisk det i dejen.

5. Skær dumlekaramellerne i 6 stykker hver og rør dem i dejen.

6. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag ca. 15 min ved 175 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar