Efteråret er rodfrugtetid, og i denne ret kan du bruge lige præcis de rodfrugter du vil. Jeg har valgt nogle, men du kan nemt erstatte dem med det du foretrækker eller det du lige har i køleskabet. Jeg spiste retten som en hovedret, men den vil også gøre sig godt som tilbehør til noget kød.
Grov Grønsagsgratin til 2 personer
Ingredienser:
300 g. kartofler
2 gulerødder
1 porre
200 g. savoykål
125 g. Cheasy Fraiche 5 %
1 tsk. mel
½ spsk. sennep
salt og peber
100 g. revet ost 13 %
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær savoykålen i smalle både og skær porren i skiver.
2. Kog kartoflerne 5 min i letsaltet vand.
3. Tilsæt grønsagerne til kartoflerne og kog 5 min mere. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af.
4. Rør Cheasy Fraiche med mel, sennep, salt og peber.
5. Fordel grønsagerne i et smurte ildfast fad. Fordel Cheasy Fraiche derover og sørg for at det kommer ned mellem grønsagerne. Drys osten øverst.
6. Gratiner 30 min ved 200 grader og server.
125 g. Cheasy Fraiche 5 %
1 tsk. mel
½ spsk. sennep
salt og peber
100 g. revet ost 13 %
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær savoykålen i smalle både og skær porren i skiver.
2. Kog kartoflerne 5 min i letsaltet vand.
3. Tilsæt grønsagerne til kartoflerne og kog 5 min mere. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af.
4. Rør Cheasy Fraiche med mel, sennep, salt og peber.
5. Fordel grønsagerne i et smurte ildfast fad. Fordel Cheasy Fraiche derover og sørg for at det kommer ned mellem grønsagerne. Drys osten øverst.
6. Gratiner 30 min ved 200 grader og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar