fredag den 15. november 2013

Stroganoff med Hakket Kød




Bøf Stroganoff smager fantastisk, men det kan godt blive lidt dyrt at spise oksesteak alt for tit. Derfor er her en billigere og supernem version, der stadig smager af forkælet gryderet, når den serveres med en god kartoffelmos. I den originale opskrift var tilsat bacon, hvilket jeg valgte at tage ud. I stedet brugte jeg en røget paprika.

Stroganoff med Hakket Kød til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket oksekød 5 %
2 tsk. olie
salt og peber
1 løg
150 g. champignon
2 tsk. røget paprika
1 spsk. tomatpure
2,5 dl. oksebouillon
2 fed hvidløg
3 spsk. Cheasy Fraiche
1 tsk. mel

500 g. kartoffel
½-1 dl. mælk
1 tsk. salt

Persille

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem 20 min i usaltet vand.

2. Brun kødet i olie og krydr med salt og peber. 

3. Tilsæt hakket løg og champignon i skiver og steg 3-5 min.

4. Tilsæt paprika, tomatpure og oksebouillon. Lad retten simre 15 min. 

5. Mos kartoflerne med en elmikser og tilsæt salt og mælk til konsistensen er rigtig.

6. Tag Stroganoffen af varmen og rør presset hvidløg og Cheasy Fraiche rørt med mel i. Server med kartoffelmos og persilledrys. 


2 kommentarer:

  1. Det lyder som et godt og lækkert alternativ med hakket oksekød istedet for med oksekød i strimler.. :-)

    SvarSlet
  2. Dejlig opskrift, passer lige ind i min SU og så smager den virkelig godt! :)

    SvarSlet