tirsdag den 5. november 2013

Torskepakker med Safranris




Torsk er en virkelig lækker fisk, når det lykkes at lave den lækker og saftig fremfor sej og "fisket". Når den pakkes ind i bagepapir med en masse grøntsager kan det næsten ikke gå galt. Det er en af de nemmeste måder at lave veltilberedt fisk, og så smager grønsagerne jo også godt. Jeg har lavet safranris til retten, men ønsker man ikke at bruge den dyre safran, så kan den erstattes af 1 tsk. gurkemeje - det giver dog en lidt anden smag. 

Hvis du vælger at købe safran, så kan jeg anbefale Føtex' variant, da de sælger safrantråde til 30 kr., hvor Kvickly i stedet sælger stødt safran til 50 gram for samme mængde. 

Torskepakker med Safranris til 2 personer


Ingredienser:

Ris:
100 g. paraboiled ris
2½ dl. vand
1 knsp. safran
1 tsk. salt

Fiskepakker:
250 g. torskefilet
1 tsk. salt
peber
10 g. smør
150 g. champignon
1 porre
1 tomat
½ citron

Dressing:
1 dl. Cheasy Fraiche
½ potte koriander
1/4 tsk. stødt koriander
1/4 tsk. salt
peber

Fremgangsmåde:

1. Rens champignon og skær dem i skiver. Skyld porren og skær den i skiver. Skær tomaten i skiver og skær citronen i tynde skiver. Fjern eventuelle kerner fra citronen.

2. Fugt to stykker bagepapir og læg på en bageplade. Fordel torsken midt på de to stykker og krydr med salt og peber.

3. Fordel champignon og porre over fisken, læg smørklatter herover og læg tomat og citronskiver øverst.

4. Fold bagepapirer grundigt, så pakkerne er helt lukkede.

5. Bag ca. 30 min ved 200 grader.

6. Hæld ris, vand, salt og safran i en gryde og bring i kog. Kog 20 min. Tilsæt lidt ekstra vand hvis risen er ved at koge tør. 

7. Rør Cheasy Fraiche med salt, peber, stødt koriander og finthakket koriander.

8. Server fisken enten i bagepapir eller anrettet på tallerkener med safranris og dressing.





1 kommentar: