mandag den 24. februar 2014

Kartoffelæggekage med Bacon og Hvidløgspure




Fotogen er denne ret ikke ligefrem, men det opvejer smagen heldigvis til fulde. Retten er fra Claus Meyers Almanak, selv om jeg naturligvis har ændret en smule i den - det står jo heldigvis kokken frit for.

Det kan lyde voldsomt at bruge 1 helt hvidløg, men der er ingen grund til at blive skræmt. Den stærte smag går af hvidløgene når de bliver bagt, og tilbage er en cremet og aromatisk pure, der virkelig står godt til kartofler og bacon. Pureen kan desuden spises til rigtig mange andre ting - især diverse former for stegt kød.

Kartoffelæggekage med Bacon og Hvidløgspure til 2 personer


Ingredienser:

Hvidløgspure:
1 helt hvidløg
1 spsk. groft salt
2 tsk. rapsolie
½ tsk. æblecidereddike
salt og peber

Æggekage:
400 g. kartofler
2 tsk. rapsolie
30 g. bacon i tern
10 kviste timian
4 æg
1 dl. mælk
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Læg hvidløg med skal og salt i et lille ildfast fad og bag 45 min ved 175 grader. 

2. Skær kartoflerne i små tern og steg dem i olie med bacon til de er møre. 

3. Hak timian, rør det i kartoflerne og hæld det i et ildfast fad.

4. Pisk æg og mælk sammen, krydr med salt og peber og hæld det over kartoflerne. Bland det lidt.

5. Bag æggekagen 20 min ved 200 grader til den er gennembagt.

6. Pres hvidløgsfeddene ud af skallen og mos dem med en gaffel. Rør sammen med olie, eddike salt og peber.

7. Server æggekagen med hvidløgspure og en skål salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar