onsdag den 19. februar 2014

Madbloggerudfordringen: Bøfsalat med Perlebyg og HindbærvinaigretteSå er det tid til mit indlæg til madbloggerudfordringen. Udfordringen går ud på, at de tilmeldte blogs bliver parret sammen, og man skal vælge en opskrift på modpartens blog og splejse den med en af sine egne. 

Jeg fik tildelt Heidis Verden, som er en blog der på mange måder minder om min egen - sund hverdagsmad, som man kan lave i et almindeligt køkken og lidt brød, kage, særlige kure osv. Det var derfor ikke svært for mig at finde en opskrift, som jeg kunne splejse med en af mine egne. 

Valget faldt på en Bøfsalat med hindbærvinaigrette, som jeg med det samme faldt for. Jeg elsker godt oksekød, men har aldrig smagt det med en hindbærvinaigrette, så det var vældig spændende. Kødet skulle marineres, hvilket også gav det et lidt spændende pift. Jeg splejsede opskriften med min egen Oksekødssalat med Avocado, Perlebyg og Sennepsdressing. Heidis salat indeholdte intet kornprodukt, så jeg beholdte perlebyggen fra min egen opskrift. Salaten blev en blanding af det bedste fra min egen og Heidis opskrift - og det var slet ikke så dårligt ;) Rucola, rødløg, mango, avocado, brøndkarse og hakkede cashewnødder. Det mundede ud i en virkelig lækker salat der var både sprød og blød, sød, salt, syrlig og bitter og ja, steak er vel umami ;) Heidi gennemstegte sit oksekød, men da jeg virkelig har hang til røde bøffer marinerede jeg min steak efter hendes opskrift, men stegte den rosa. 

Alt i alt er det her absolut en ny favorit, og det er ikke sidste gang jeg har lavet denne hybrid af min og Heidis salat - eller deltaget i madbloggerudfordringen.

Bøfsalat med Perlebyg og Hindbærvinaigrette til 2 personer


Ingredienser:

Oksekød:
2 oksesteaks
2 fed hvidløg
1 tsk. limesaft
2 spsk. sojasauce
2 tsk. oliemargarine

Hindbærvinaigrette:
80 g. hindbær fra frost
1 spsk. hindbæreddike
2 tsk. rapsolie
1 tsk. flydende honning
salt og peber

Salat:
70 g. perlebyg
½ bakke rucola
1 potte brøndkarse
1 avocado
½ mango
½ rødløg
30 g. cashewnødder

Fremgangsmåde:

1. Hak hvidløg fint og rør sammen med limesaft og sojasauce. Vend oksesteaks i marinaden og læg dem på køl ½-2 timer. 

2. Kom hindbærerne i kogende vand og kog dem 1 minut. Hæld dem i en si og sæt straks sien over en lille skål. Lad hindbærerne køle helt af.

3. Kog perlebyg i letsaltet vand 20 min. Hæld vandet fra og køl af i koldt vand.

4. Hæld hindbær inkl. vandet under bærerne (80 gram i alt) i blenderkanden med hindbæreddike, honning og olie. Blend grundigt og smag til med salt og peber.

5. Skær rødløg i tynde ringe og avocado og mango i tern. Hak cashewnødder groft.

6. Steg oksesteaks i oliemargarine så de er rosa indeni - kommer an på tykkelsen. Skær i skiver.

7. Anret rucola, brøndkarse, perlebyg, mango, avocado og rødløg på to store tallerkener. Anret kødet midt på salaten og dryp hindbærvinaigrette udenom. Farverne på vinaigrette og kød passer ikke sammen og bør derfor ikke kombineres. Drys nødder øverst og server. 
2 kommentarer:

 1. Åh ja, den kødsalat havde jeg helt glemt - den skal bestemt på menuen igen en dag der er en rest kød.
  God ide at få lidt fylde i, med perlebyg - det vil jeg huske på næste gang.
  Tak for kigget på din blog :-)
  /Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Kødsalat er super lækker mad, og jeg var helt vild med din hindbærvinaigrette. Og jeg kan anbefale kombinationen af mango og avocado.
   Jeg fik i øvrigt også et godt kig på din blog som jeg bestemt besøger igen :) Der er mange lækkerier!

   Hilsen,
   Tina

   Slet