mandag den 17. marts 2014

Brownie med Chokolade og Lakrids




Det er jo så moderne med al den lakrids, og nu er det min tur til at hoppe med på lakridskagemoden. I denne første omgang er et en helt traditionel chokoladebrownie, som er tilsat lakridssirup og -pulver. Lakridssmagen er mild og rigtig lækker - især med en klat syrlig creme fraiche.

Brownie med Chokolade og Lakrids, 12 stykker


Ingredienser:

125 g. smør
100 g. mørk chokolade
2 æg
150 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
100 g.  mel
3 spsk. kakao
30 g. lakridssirup
3 tsk. rålakridspulver
½ tsk. bagepulver
100 g. hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

1. Smelt smør og chokolade over vandbad og lad det køle lidt af.

2. Pisk æg, sukker og vanillesukker grundigt.

3. Vend smør og chokoladeblandingen i æggemassen.

4. Bland mel, kakao og bagepulver og vend det i dejen med lakridssirup og -pulver.

5. Vend hakket chokolade i dejen.

6. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir 20 x 25 cm. og bag kagen 15-20 min ved 175 grader. Den må ikke gennembages helt. 

7. Køl af, gerne til dagen efter, og server med creme fraiche eller is. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar