Det er jo så moderne med al den lakrids, og nu er det min tur til at hoppe med på lakridskagemoden. I denne første omgang er et en helt traditionel chokoladebrownie, som er tilsat lakridssirup og -pulver. Lakridssmagen er mild og rigtig lækker - især med en klat syrlig creme fraiche.
Brownie med Chokolade og Lakrids, 12 stykker
Ingredienser:
125 g. smør
100 g. mørk chokolade
2 æg
150 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
100 g. mel
3 spsk. kakao
30 g. lakridssirup
3 tsk. rålakridspulver
½ tsk. bagepulver
100 g. hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
1. Smelt smør og chokolade over vandbad og lad det køle lidt af.
2. Pisk æg, sukker og vanillesukker grundigt.
3. Vend smør og chokoladeblandingen i æggemassen.
4. Bland mel, kakao og bagepulver og vend det i dejen med lakridssirup og -pulver.
5. Vend hakket chokolade i dejen.
6. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir 20 x 25 cm. og bag kagen 15-20 min ved 175 grader. Den må ikke gennembages helt.
7. Køl af, gerne til dagen efter, og server med creme fraiche eller is.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar