onsdag den 5. marts 2014

Karrykoteletter i Fad




Jeg elsker simremad i ét fad - især når der kommer gæster på en hverdagsaften. Mens fadet er i ovnen kan man lige rydde op i køkkenet, vaske op og dække bord. Denne ret er en lidt anderledes variant af de traditionelle koteletter i fad. Smagen er tilsat karry og der er bunkevis af grøntsager i saucen som bliver virkelig mættende. Grønsagerne kan varieres i det uendelig og styrken på karryen bestemmer du selv.

Karrykoteletter i Fad til 2 personer


Ingredienser:

2 store svinekoteletter
1 spsk. karry
2 tsk. rapsolie
salt og peber

2 løg
2 fed hvidløg
10 gram ingefær
1 grøn peberfrugt
3 gulerødder
1 æble
2 tsk. olie
1 spsk. karry
salt og peber
200 g. tomatpassata
1½ dl. grønsagsbouillon
1 dl. madlavningsfløde 4 %

100 g. jasminris

Fremgangsmåde:

1. Fjern synligt fedt på koteletterne og skær dem i to stykker på langs, så du får fire aflange stykker kød. Vend dem i karry og brun dem i olie. Læg dem i et ildfast fad.

2. Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefæren. Skær peberfrugt i små tern. Skræl og riv gulerødder og æbler groft. 

3. Svits løg i olie et par minutter.

4. Tilsæt hvidløg, ingefær, peberfrugt, gulerødder og æbler og steg ca. 5 min. Krydr med karry, salt og peber.

5. Rør passata i og bring i kog. Hæld over kødet.

6. Hæld bouillon og fløde på panden og bring i kog. Hæld over grøntsagerne og vend en smule rundt i retten.

7. Bag retten 30 min ved 225 grader.

8. Kog risene og server med koteletfadet.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar