fredag den 7. marts 2014

Sennepskrydret Hakkebøf med Marinerede Bønner




En hakkebøf behøver ikke bare være en hakkebøf. Denne version er krydret med ganske almindelig sennep, og derefter vendt i en blanding af rasp, krydderier og knuste sennepskorn. Det giver en virkelig lækker skorpe. Bønnerne er ligeledes marineret i en sennepsdressing, som også er tilsat appelsin. Jeg lavede ovnstegte kartofler med barbecuekrydderi til, men det er helt op til dig selv, hvad tilbehøret skal være.

Sennepskrydret Hakkebøf med Marinerede Bønner til 2 personer


Ingredienser:

Hakkebøffer:
200 g. hakket oksekød 5 %
½ tsk. sennep
½ tsk. sennepskorn
2 spsk. rasp
salt og peber
1 spsk. flydende margarine

Bønner:
400 g. grønne bønner
½ appelsin
½ tsk. sennep
1 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. olivenolie
salt og peber
1 tsk. sennepsfrø 
1 tsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Kog bønnerne 3-4 min i letsaltet vand og køl dem straks af i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

2. Ælt kødet med sennep og form til to hakkebøffer.

3. Knus sennepsfrø og bland med rasp, salt og peber.

4. Vend bøfferne i sennepsrasp og steg dem i flydende margarine.

5. Riv skallen og pres saften af appelsinen.

6. Rør appelsinsaft med sennep, hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber og vend i bønnerne.

7. Anret en bøf og bønner på to tallerkener med det ønskede tilbehør og drys sesamfrø og sennepskorn over bønnerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar