fredag den 23. maj 2014

Stegt Rødspætte med Grønsagsfrikasse



Planen for denne middagsret var oprindelig hornfisk, inspireret af at Rema 1000 i denne uge havde det i butikken og tilmed til en fin pris. Sådan skulle det dog ikke gå, for min lokale Rema havde solgt hele sit parti til en restaurant få minutter efter åbningstiden søndag morgen. Måske de skulle overveje at tilgodese deres private kunder lidt ved at sætte et max på, hvor mange af et tilbud man må købe. 

Men men, jeg fandt jo en løsning og det blev rødspætte. Resultatet blev rigtig fint og her er opskriften.

Stegt Rødspætte med Grønsagsfrikasse til 2 personer


Ingredienser:

2 store rødspættefiletter (jeg køber de store på frost)
salt og peber
½ hakket løg
2 spsk. finthakket persille
2 spsk. mel
1 spsk. flydende margarine

½ bdt. asparges
½ bdt. forårsløg
½ dl. vand
2 dl. madlavningsfløde 4 %
salt og peber
2 spsk. hakket dild

400 g. nye kartofler

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne.

2. Dup fisken tør med køkkenrulle og skær hver filet i 2 stykker. Krydr med salt og peber.

3. Hak løget fint og bland med persille. Fordel på fisken og fold den hen over fyldet, så fisken ligger dobbelt. Vend stykkerne i mel og steg dem 8-10 min i flydende margarine.

4. Knæk enden af asparges og rens forårsløg. Damp dem i kogende vand med lidt salt 3 min. Tag grønsagerne op og hold dem varme. 

5. Hæld madlavdningsfløde i vandet og bring i kog. Kog et par minutter. Smag til med salt, peber og dild.

6. Anret kartofler, fisk og grønsager på to tallerkener og hæld saucen over.


1 kommentar: