fredag den 4. juli 2014

Karamelkage med Pekannødder




Denne kage er fra en af mine utallige brittiske kogebøger, og den er helt igennem yummi. Lækker, saftig karamelkage med en top af pekannødder og sprød karamel. Hvis du ikke kan få fat i pekannødder kan valnødder og evt. cashewnødder også bruges. Men paranødderne tilfører kagen noget helt særligt, så brug dem hvis du kan få fat i dem.

Karamelkage med Pekannødder, 12 stykker


Ingredienser:

50 g. smør
3/4 dl. farin
175 g. pekannødder

250 g. smør
2 1/2 dl. farin
2 æg
1 spsk. lys sirup
3 3/4 dl. mel
2 tsk. bagepulver
1 1/4 dl. mælk

Fremgangsmåde:

1. Smør en springform 20 cm. i diameter grundigt.

2. Rør smør og farin sammen og smør det ud i bunden af springformen. Læg pekannødder i et rundt mønster ovenpå med den flade side opad.

3. Pisk æg og farin grundigt sammen og pisk æggene i et ad gangen.

4. Bland mel og bagepulver og pisk det i med sirup og mælk.

5. Hæld kagen over pekannødderne og glat bunden.

6. Bag 45-60 minutter ved 175 grader. Pas på at kagen ikke bliver sort i bunden.

7. Køl kagen en halv time og vend den ud på en tallerken med bunden i vejret så pekannødderne er øverst. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar