Ugens tema: Gratineret Pasta
Macaroni&Cheese er en rigtig amerikansk klassiker - og originalt en meget usund fornøjelse. Jeg har slanket retten ved at jævne mælkesaucen og bruge en fedtfattig ost, men smagen er stadig fyldig og cremet. Retten kan sagtens spises selvstændigt, men den smager nu godt med steak.
Macaroni&Cheese med Steak til 2 personer
Ingredienser:
2,5 dl. mælk
2 tsk. maizena
½ dl. vand
revet muskat
salt og peber
150 g. cherrytomater
1/4 potte frisk oregano, timian eller basilikum
100 g. pasta, gerne fuldkorn
50 g. revet ost (jeg brugte levevis)
20 g. revet parmesan
2 okseteaks
salt og peber
2 tsk. olie
Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen i letsaltet vand og lad den dryppe af.
2. Varm mælken op i en kasserolle og jævn den med maizena rørt ud i vand. Saucen skal være godt tyk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
3. Ved pasta, halve cherrytomater, hakkede krydderurter, ost og parmesan i saucen og hæld det i et ovnfast fad. Gratiner 30 min ved 200 grader.
4. Krydr steaks med salt og peber og steg dem i olie.
5. Drys Macaroni&Cheese med hakkede krydderurter og server med steaks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar