fredag den 28. august 2015

Limoncello TiramisuJeg elsker tiramisu, og det er en af de desserter, som jeg gerne laver til gæster. Det sker dog oftere og oftere, at der blandt gæsterne er nogen, der ikke bryder sig om kaffe. Når det er tilfældet kan man lave denne noget friskere udgave af tiramisuen - helt uden kaffe. Limoncello er en citronlikør og den kan købes i større supermarkeder. Det samme gælder Ladyfingers, som er en italiensk sukkerbrødskage formet som fingre.

Limoncello Tiramisu til 8 personer


Ingredienser:

3 citroner
3/4 dl. sukker
3/4 dl. Limoncello

250 g. mascarpone
125 g. flødeost (f.eks. Philadelphia)
1,5 dl. flormelis
1/4 l. piskefløde
1 spsk. Limoncello

30 Ladyfingers

Fremgangsmåde:

1. Riv 1 spsk. skal af en af citronerne og gem det til senere. Pres saften af alle tre citron og mål 1,25 dl. af. Bring det forsigtigt i kog med sukkeret og lad det simre til sukkeret er smeltet. Hæld det over i en skål og tilsæt Limoncello. Lad det køle helt af.

2. Pisk mascarpone, flødeost, flormelis, piskefløde, Limoncello og citronskal grundigt sammen med en el-mikser. Det skal piskes til det får konsistens som flødeskum. 

3. Dyp ladyfingers i citronlagen 2-3 sekunder og læg dem, så de dækker bunden af et firkantet fad. Fordel halvdelen af mascarponecremen herover. Gentag ladyfingers og mascarponecreme. 

4. Dæk med film og sæt i køleskabet mindst 4 timer. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar