torsdag den 5. november 2015

Stegte Ris med Kylling og Ærter




Jeg laver af og til en hel kylling, da kylling tilberedt på den måde smager virkelig godt. Det giver en hel del kyllingerester, og her er en af mine favoritopskrifter til kyllingerester. Hvis du tilmed har en rest kogte ris er det bare endnu nemmere. Det ser ikke ud af meget, men er virkelig lækkert og meget nemt. 

Stegte Ris med Kylling og Ærter til 2 personer


Ingredienser:

1 spsk. olie
1 æg
1 spsk. vand
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. karry
2 spsk. ketchup
100 g. ærter
250 g. kogte ris (100 g. rå vægt)
200 g. stegt kylling, strimler
1 dl. vand
2 spsk. sojasauce

Fremgangsmåde:

1. Pisk æg og vand sammen og varm halvdelen af olien i en wok. 

2. Hæld ægget i wokken og steg til det er stivnet. Vend og steg kort. Læg ægget på en tallerken.

3. Varm resten af olien i wokken og steg løg og hvidløg 3-4 minutter. 

4. Tilsæt karry og steg kort. 

5. Tilsæt ketchup, ærter, ris, kylling og vand. Varm godt igennem. 

6. Tilsæt sojasauce og æggekage i tynde strimler. Server med ekstra sojasauce. 

1 kommentar:

  1. En rigtig dejlig reste-ret, jeg kan godt lide din æggekage i strimler til :-)
    God eftermiddag !

    SvarSlet