fredag den 4. december 2015

Falafelpita a la Mexico




Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for falafler, og jeg har længe været på jagt efter en opskrift, der fungerer med kogte kikærter fra dåse. Oftest falder de fra hinanden, men denne gang er det lykkes. Det er noget nemmere at lave falafler, når man ikke skal komme i tanke om at udbløde kikærter et døgn i forvejen. 

Falaflerne er her serveret i pitabrød med mexicansk tilbehør, men de kan serveres på mange andre måder også, f.eks. i en burgerbolle, med en couscoussalat eller hvad du nu lige synes. 

Falafelpita a la Mexico til 2 personer


Ingredienser:

1 ds. kikærter, skyllede og afdryppede
1 fed hvidløg
3 spsk. hakket persille
1/2 tsk. salt
1 æg
1 spsk. tacokrydderi
1 spsk. mel
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. olie

4 små pitabrød, gerne fuldkorn
2 tomater i skiver
salatblade
tomatsalsa, så hot du ønsker
creme fraiche

Fremgangsmåde:

1. Blend kikærter med hvidløg, persille, salt, æg, tacokrydderi, mel og gurkemeje, form 8 frikadeller og steg dem i olie ca. 3 min på hver side.

2. Lun pitabrødene og server med falafler, tomatskiver, salat, salsa og creme fraiche. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar