torsdag den 3. december 2015

Hakkebøf med Kartoffelgryde og Lynsyltet Rødkål




En ny og lidt julet måde at servere hakkebøffer på.

Hakkebøf med Kartoffelgryde og Lynsyltet Rødkål til 2 personer


Ingredienser:

Bøf:
250 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
salt og peber

Rødkål:
1/2 lille rødkål, fintsnittet
1 spsk. honning
2 spsk. æblecidereddike
1 dl. æblejuice
salt og peber

Kartoffelgryde:
400 g. små kartofler, 1/2 cm. skiver
250 g. champignon i skiver
1 løg, tynde ringe
1 spsk. olie
1 dl. vand
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Varm honning i en stor gryde til det bruser. Vend kålen i honning og rør til kålen falder sammen. 

2. Tilsæt eddike og juice og lad kåle koge under låg 30 min. 

3. Steg løg 2-3 min i olie i en gryde. Tilsæt svampene og lad dem stege med nogle minutter.

4. Vend kartoflerne i gryden og tilsæt vand. Kog ca. 10 min under låg til kartoflerne er netop møre. Rør ofte.

5. Form kødet til to bøffer, krydr med salt og peber og steg i olie.

6. Smag kartoffelgryde og rødkål til med salt og peber og server det hele. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar