En ny og lidt julet måde at servere hakkebøffer på.
Hakkebøf med Kartoffelgryde og Lynsyltet Rødkål til 2 personer
Ingredienser:
Bøf:
250 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
salt og peber
Rødkål:
1/2 lille rødkål, fintsnittet
1 spsk. honning
2 spsk. æblecidereddike
1 dl. æblejuice
salt og peber
Kartoffelgryde:
400 g. små kartofler, 1/2 cm. skiver
250 g. champignon i skiver
1 løg, tynde ringe
1 spsk. olie
1 dl. vand
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Varm honning i en stor gryde til det bruser. Vend kålen i honning og rør til kålen falder sammen.
2. Tilsæt eddike og juice og lad kåle koge under låg 30 min.
3. Steg løg 2-3 min i olie i en gryde. Tilsæt svampene og lad dem stege med nogle minutter.
4. Vend kartoflerne i gryden og tilsæt vand. Kog ca. 10 min under låg til kartoflerne er netop møre. Rør ofte.
5. Form kødet til to bøffer, krydr med salt og peber og steg i olie.
6. Smag kartoffelgryde og rødkål til med salt og peber og server det hele.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar