lørdag den 16. januar 2016

Kold Cremet Perlebyg med Blomkål



En ny måde at lave tilbehør til for eksempel et par lækre kyllingespyd. Perlebyg er i sig selv noget kedeligt, så det er vigtigt at give det noget smag og tekstur, når man vil servere det som et sundt alternativ til ris. Denne perlebygsalat cremet og fuld af smag. 

Kold Cremet Perlebyg med Blomkål til 2 personer


Ingredienser:

400 g. blomkål, små buketter
½ liter hønsebouillon
100 g. perlebyg
1 løg, finthakket
1 dl. hvidvin
2 dl. creme fraiche
1 citron, revet skal og 1/4 dl. saft
salt og peber
½ potte basilikum, grofthakket

Fremgangsmåde:

1. Kog blomkål 2-3 minutter i bouillon under låg. Hæld vandet fra ned i en skål og gem det. Lad blomkålen køle af.

2. Kog skalotteløg i hvidvin uden låg til hvidvinen er fordampet. 

3. Tilsæt blomkålsbouillonen og perlebyg, læg låg på og kog 12 min. Hæld vandet fra og lad perlebyg køle helt af - gerne i køleskab.

4. Rør creme fraiche med citronskal, citronsaft, det meste af basilikum, salt og peber. 

5. Bland perlebyg med blomkål og dressing og server med et drys basilikum til f.eks. kylling.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar