lørdag den 13. februar 2016

Beef Rendang




Denne ret er en virkelig lækker måde at bruge en rest oksekød på. Det kan sagtens være rødstegt kød som filet eller tyksteg, men retten bliver endnu bedre, hvis den laves med langtidsstegt oksekød.

Beef Rendang til 2 personer


Ingredienser:

1 løg, både
3 cm. ingefær, skrællet
2 fed hvidløg, skrællet
½ bdt. koriander
1 rød chili, uden kerner og i kvarte
½ tsk. gurkemeje
1/4 tsk. kanel
1 spsk. olie

250 g. stegt oksekød i tern
½ dåse kokosmælk, gerne light
1 spsk. limesaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Læg løg, ingefær, hvidløg, stilkene fra korianderen, chili, gurkemeje, kanel og olie i en minihakket og hak til en jævn masse.

2. Varm en wok godt op og steg blandingen ca. 15 min uden at den brænder på.

3. Tilsæt oksekød og kokosmælk og krydr med salt og peber. Bring i kog.

4. Kog uden låg ca. 10 min og smag til med limesaft, salt og peber. 

5. Server med ris eller naanbrød. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar