onsdag den 10. februar 2016

Spinatomelet med Kødsauce og Sprød Salat




Jeg er som de fleste ved ikke tilhænger af nogen specifik diæt, men jeg synes det er vildt sjovt at prøve noget nyt, så i dag stod den på low carb i form af en spinatomelet rullet om kødsauce. Det smagte virkelig godt og jeg savnede slet ikke pastaen. 

Spinatomelet med Kødsauce og Sprød Salat til 2 personer


Ingredienser:

Kødsauce:
1 løg, hakket
1 gulerod, små tern
½ spsk. olie
200 g. hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
2 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk. tørret oregano
salt og peber

Spinatomelet:
300 g. hel, frosset spinat, optøet og vredet fri for væske
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
½ spsk. olie
1/4 tsk. muskat
salt og peber
3 æg
½ dl. mælk
3 spsk. mel
1/4 tsk. bagepulver

Salat:
½ spsk. olivenolie
1/4 spsk. æbleeddike
4 gulerødder, groftrevne
½ rødløg, papirtynde skiver
1/4 potte basilikum

25 g. revet parmesan

Fremgangsmåde:

1. Svits løg og gulerod i olie. Tilsæt kødet og svits til det er brunt.

2. Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, oregano, salt og peber og kog under låg 25 min. 

3. Sauter løg og hvidløg til omeletten i olie til det er blødt. 

4. Slå æggene ud i en foodprocessor eller blender og tilsæt mælk, mel, bagepulver, sauterede løg og spinat. Krydr med muskat, salt og peber. 

5. Blend æggelblandingen godt og hæld ud på bagepapir i et ildfast fad str. 20 x 30 cm. Bag ca. 15 min ved 175 grader.

6. Bland gulerødder, rødløg og basilikum. Rør en dressing af olie og eddike og vend den i grøntsagerne.

7. Fordel kødsaucen på omeletten, rul sammen og skær i skiver. Server med revet parmesan og gulerodssalaten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar