torsdag den 17. marts 2016

Champignon med Hvidløg og Persille



Dette er en traditionel spansk tapas-ret, men den kan sagtens spises som tilbehør til en hovedret i stedet. Champignon og hvidløg ristes i olie og tilsættes sherry eller portvin, og det giver champignons en helt særlig smag, der passer rigtig godt til kylling, svinekød og oksekød. 

Champignon med Hvidløg og Persille til 2 personer


Ingredienser:

500 g. champignon, i halve eller kvarte hvis de er store
1 spsk. olie
5 fed hvidløg, i tynde skiver
1 kvist frisk timian
1,25 dl. sherry eller portvin
salt og peber
1 spsk. finthakket persille

Fremgangsmåde:

1. Varm olien på en stor pande og steg svampene til de er brune på alle sider. 

2. Tilsæt hvidløg og steg til væsken er fordampet, og hvidløgsskiverne er brunede. 

3. Tilsæt sherry eller portvin og kog ind til der kun er lidt tyk brun sauce tilbage på panden.

4. Smag til med salt og peber og server drysset med persille. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar