søndag den 20. marts 2016

Helstegt Kylling med Krydderurter, Citron og Hvidløg




Jeg elsker helstegt kylling. Hvis jeg skulle udnævne en livret, så er det nok det. Brystkødet på sådan en fersk, hel kylling smager helt fænomenalt, og det kan slet ikke sammenlignes med kyllingebrystfileterne i supermarkedet. Dertil kommer de lækre rester, som kan bruges til alt muligt lige fra sandwich og salater til tærter og æggekage. 

Helstegt Kylling med Krydderurter, Citron og Hvidløg til 4 personer


Ingredienser:

1 hel kylling, rengjort
600 g. små kartofler, halve
500 g. gulerødder, i store stykker
2 spsk. hakket timian
2 spsk. hakket rosmarin
2 spsk. hakket oregano
4 fed hvidløg, finthakket
1 citron, revet skal og presset saft
salt og peber

400 g. grønne bønner, nippet
4 sk. serranoskinke, delt på langs

Fremgangsmåde:

1. Rør krydderurter, hvidløg, citronsaft og citronskal sammen og krydr med salt og peber.

2. Løg kartofler og gulerødder i et smurt ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.

3. Gnid kyllingen ind i krydderurteolien og dryp resten ud over kartoflerne.

4. Sæt fadet i ovnen 60 min ved 175 grader. 

5. Del bønnerne og 8 portioner og vikl en skive serranoskinke om hver.

6. Tag fadet ud af ovnen. Læg kyllingen på et skærebræt og dæk med stanniol. Hold resten varmt i bunden af ovnen eller under stanniol.

7. Sæt bønnerne i ovnen ca. 15 min.

8. Del kyllingen i mindre stykker og server med kartofler, gulerødder og bønner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar