fredag den 1. april 2016

Madplan uge 14 - Sommerfrugt

Her får du endnu en færdig madplan til to personer. Der er indkøbsliste i bunden.

Butikkerne bugner efterhånden af mange af sommerens lækre frugter. Dybrøde jordbær, lækre hindbær, søde meloner og meget mere. Ugens menu er fuld af lækker sommerfrugt, og køb endelig ekstra, så der er noget til at snacke på.


Mine madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af. 

Madplan uge 14 - Sommerfrugt




En dejlig kombination af varme indiske krydderier og en sødlig salat af jordbær og fennikel.

Arbejdstid:
30 min (plus marinade 30 min til 3 timer)

Alternativer:
Hvis du ikke bryder dig om fennikel kan du erstatte den med f.eks. asparges eller avocado.

Tip:
Basilikum holder sig godt i vindueskarmen, hvis det vandes lidt hver dag.




Der er ingen frugt i denne ret, men kombinationen af laks og avocado er super lækker. Du kan evt. tilsætte 1/4 honningmelon til salaten. Server brød til salaten.

Arbejdstid:
25 min










Bulgur kom frem tilbage i slut 80'erne, og dengang spiste man den, som man spiser ris, men den gør sig faktisk allerbedst i salater - her med jordbær og nektarin.

Arbejdstid:
25 min

Tip:
Der er en halv limefrugt til overs - skær den i skiver og læg dem i en kande isvand - server til aftensmaden.





Torsdag: Jordbærwrap 

De fleste er vilde med tortillawraps med kylling eller oksekød, men der er mange alternative serveringsmuligheder. Denne wrap er fyldt med bulgur, kikærter, søde jordbær og nødder.

Arbejdstid:
25 min

Alternativer:
I stedet for tortillawraps kan du købe fladbrød hos den tyrkiske grønthandler.

Tip:
Der er en halv agurk og en halv dåse kikærter til overs. Skær agurken i stave og lav en hummus af kikærter blendet med lidt hvidløg, citronsaft, salt, peber og græsk yoghurt. Server som en snack til maden eller lad det være en del af fredagens madpakke.



En fredagssteaks kan serveres på andre måder end med en bagt kartoffel eller pommes frites og masser af sauce. I denne opskrift er det med en super lækker og sommerlig frugtsalat og et stykke godt brød.

Arbejdstid:
20 min

Alternativer:
Frugten kan let erstattes med lige netop det, du allerbedst kan lide.

Tip:
Spis den resterende honningmelon til dessert - evt. som en frugtsalat med andre frugter og Maizena fløde til piskning smagt til med vaniljesukker, flormelis og mørk hakket chokolade



Weekend




En traditionel Fransk salat, der gør sig virkelig som en weekend frokost - velegnet til gæster.













Køb ekstra mange jordbær og lav denne velsmagende fedtfattige dessert, som tilmed er fuld af vitaminer.














Indkøbsliste:

Indkøbslisten indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie, æbleeddike

Kød:
2 kyllingebrystfileter
2 stk. laks
2 oksesteaks
2 svinekoteletter

Mejeri:
2 dl. græsk yoghurt 2 %

Frost:
4 stykker groft brød (f.eks. Vores Frokoststykker fra Føtex/Bilka)

Frugt og grønt:
2 appelsiner
2 nektariner
2 pærer
1 lime
1 honningmelon
400 g. jordbær 
2 bakker rucola
1 bakke spæde salatblade (75 g.)
1 fennikel
1 rød chili
1 agurk
2 fed hvidløg
2 hjertesalat (eller 1 romainesalat)
1 stor avocado
1 lille stykke frisk ingefær (det kan holde sig længe i køleskabet)
1 potte basilikum

Kolonial:
1 pk. Naan brød (2 store eller 4 små)
4 fuldkornstortillas (eller to fladbrød)
1 dåse kikærter
50 g. Salatblanding med nødder og rosiner

Basisvarer:
Akaciehonning (eller anden flydende honning)
Balsamico
Bulgur, gerne fuldkorn (200 gram)
Citronsaft
Fiskesauce
Limesaft
Rørsukker (eller alm. sukker)
Tandoorikrydderiblanding 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar