Butikkerne
bugner efterhånden af mange af sommerens lækre frugter. Dybrøde jordbær, lækre
hindbær, søde meloner og meget mere. Ugens menu er fuld af lækker sommerfrugt,
og køb endelig ekstra, så der er noget til at snacke på.
Mine
madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden
har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og
jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem
hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.
Madplan uge 14 - Sommerfrugt
En dejlig
kombination af varme indiske krydderier og en sødlig salat af jordbær og
fennikel.
Arbejdstid:
30 min (plus
marinade 30 min til 3 timer)
Alternativer:
Hvis du ikke
bryder dig om fennikel kan du erstatte den med f.eks. asparges eller avocado.
Tip:
Basilikum
holder sig godt i vindueskarmen, hvis det vandes lidt hver dag.
Der er ingen
frugt i denne ret, men kombinationen af laks og avocado er super lækker. Du kan
evt. tilsætte 1/4 honningmelon til salaten. Server brød til salaten.
Arbejdstid:
25 min
Bulgur kom
frem tilbage i slut 80'erne, og dengang spiste man den, som man spiser ris, men
den gør sig faktisk allerbedst i salater - her med jordbær og nektarin.
Arbejdstid:
25 min
Tip:
Der er en
halv limefrugt til overs - skær den i skiver og læg dem i en kande isvand -
server til aftensmaden.
Torsdag: Jordbærwrap
De fleste er
vilde med tortillawraps med kylling eller oksekød, men der er mange alternative
serveringsmuligheder. Denne wrap er fyldt med bulgur, kikærter, søde jordbær og
nødder.
Arbejdstid:
25 min
Alternativer:
I stedet for
tortillawraps kan du købe fladbrød hos den tyrkiske grønthandler.
Tip:
Der er en
halv agurk og en halv dåse kikærter til overs. Skær agurken i stave og lav en
hummus af kikærter blendet med lidt hvidløg, citronsaft, salt, peber og græsk
yoghurt. Server som en snack til maden eller lad det være en del af fredagens
madpakke.
En
fredagssteaks kan serveres på andre måder end med en bagt kartoffel eller
pommes frites og masser af sauce. I denne opskrift er det med en super lækker
og sommerlig frugtsalat og et stykke godt brød.
Arbejdstid:
20 min
Alternativer:
Frugten kan
let erstattes med lige netop det, du allerbedst kan lide.
Tip:
Spis den
resterende honningmelon til dessert - evt. som en frugtsalat med andre frugter
og Maizena fløde til piskning smagt til med vaniljesukker, flormelis og mørk
hakket chokolade
Weekend
En
traditionel Fransk salat, der gør sig virkelig som en weekend frokost -
velegnet til gæster.
Køb ekstra
mange jordbær og lav denne velsmagende fedtfattige dessert, som tilmed er fuld
af vitaminer.
Indkøbsliste:
Indkøbslisten
indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie,
æbleeddike
Kød:
2
kyllingebrystfileter
2 stk. laks
2 oksesteaks
2
svinekoteletter
Mejeri:
2 dl. græsk
yoghurt 2 %
Frost:
4 stykker
groft brød (f.eks. Vores Frokoststykker fra Føtex/Bilka)
Frugt og
grønt:
2 appelsiner
2 nektariner
2 pærer
1 lime
1
honningmelon
400 g.
jordbær
2 bakker
rucola
1 bakke
spæde salatblade (75 g.)
1 fennikel
1 rød chili
1 agurk
2 fed
hvidløg
2
hjertesalat (eller 1 romainesalat)
1 stor
avocado
1 lille
stykke frisk ingefær (det kan holde sig længe i køleskabet)
1 potte
basilikum
Kolonial:
1 pk. Naan
brød (2 store eller 4 små)
4 fuldkornstortillas
(eller to fladbrød)
1 dåse
kikærter
50 g. Salatblanding
med nødder og rosiner
Basisvarer:
Akaciehonning
(eller anden flydende honning)
Balsamico
Bulgur,
gerne fuldkorn (200 gram)
Citronsaft
Fiskesauce
Limesaft
Rørsukker
(eller alm. sukker)
Tandoorikrydderiblanding
Ingen kommentarer:
Send en kommentar