Mange af os
har svært ved at få nok i hverdagen, og for mange er det en evig kamp at gøre
det interessant. Denne uges madplan indeholder derfor kun retter med fisk. Planen
kan sagtens bruges, som den er, da retterne er meget varierede, så det virker ikke, som om man spiser det samme hver dag.
Jeg har tilføget "Ugens kage/brød" som vil være en del af madplanen fremover. Denne opskrift indgår ligesom weekendretterne ikke i indkøbssedlen.
Maden har
oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og jeg
noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem
hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.
Mandag: Fiskepakker
med ris
Når maden
passer sig selv i ovnen frigør det tid til alt muligt andet. Husk dog at koge 100
g. ris imens. Når fisk og grøntsager steges sammen i ovnen blander safterne sig
og giver en rigtig lækker sauce uden at tilføre en masse ekstra. Jeg har
skrevet rødspætte på huskesedlen, men erstat gerne med en anden fisk.
Arbejdstid:
15 min (og
25 min i ovnen)
Alternativer:
Du kan
variere grøntsagerne efter familiens smag.
Prøv også at
erstatte fisken med f.eks. tigerrejer eller laks.
Tip:
Skær den sidste halve citron i skiver og læg dem i en kande isvand. Server vandet til maden.
Husk:
At koge 150
g. kartofler til i morgen. Gem dem i køleskabet.
Tirsdag: Fish cakesmed Røget Makrel, Bagt kartoffelsalat med Rødløg og Krydderurter og
Aspargesalat med Krydderurtedressing.
Arbejdstid:
45 min
Tip:
Du kan hakke resten af korianderen groft og gemme den i fryseren til en anden gang.
Onsdag: Lakselasagne
De fleste er
vilde med lasagne, og her får en version med laks og spinat. Kombinationen af
de to smager fantastisk, og det her bliver nemt en ny livret i familien.
Arbejdstid:
20 min (og
30 min i ovnen)
Tip:
Frys resten af den revne ost ned. Du kan let tage den mængde du skal bruge op næste gang.
Torsdag: Fiskeburger
med Salat.
Fisk kan
sagtens bruge i stedet for oksekødet i en burger, og det er nok en af de
nemmeste måder at få børn og kræsne mænd til at spise fisk. Her får du en
smagsrig fiskebøf med basilikumdressing.
Lav en salat
af 1/4 salathoved, 3 forårsløg, ½ squash, 2 tomater, 1 avocado og 2 blommer. Rør 1 dl.
creme fraiche med 1/4 potte hakket basilikum, ½ potte purløg og ½ potte
persille og krydr med salt og peber.
Arbejdstid:
20 min
Tip:
Frys resten af den revne ost ned. Du kan let tage den mængde du skal bruge op næste gang.
Slut ugen af
med en let og sommerlig salat. Krebsehaler og avocado smager fantastisk sammen,
og artiskokhjerterne giver en fornemmelse af luksus. Lækker weekendforkælelse.
Erstat romainesalat med halvdelen af det salathoved du har købt.
Arbejdstid:
15 min
Tip:
Frys resten af artiskokhjerterne ned til en anden gang, eller bag en pizza med artiskokhjerter og parmaskinke i weekenden.
Ugens Kage eller Brød: Hveder
Fredag er store bededag, og torsdag spiser danskerne traditionelt hveder. Bag
gerne hvederne onsdag, skær dem over og rist dem torsdag. Spis dem med masser
af smør.
Weekendmad:
Stegt Kylling med Persillefyld - Køb en hel fersk kylling og lav den lækreste
kyllingesteg med masser af persille.
Limoncello Tiramisu - Tiramisu smager dejligt og er virkelig nemt at lave, men
ikke alle bryder sig om den noget skarpe kaffesmag. I denne version er kaffen
erstattet af saftig citron. Desserten er en af mine favoritter.
Indkøbsliste:
Indkøbslisten
indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie,
æbleeddike
Kød:
125 g. røget
makrel
550 g.
rødspætte
200 g. laks
uden skind
1 bæger
krebsehaler (140 g. drænet vægt)
Mejeri:
1 æg
2½ dl. mælk
1 pose revet
ost
1½ dl. creme
fraiche
25 g.
parmesanost (køb et helt stykke til at rive, det kan holde sig længe)
Frost:
250 g.
frosset hel spinat
2 stykker
groft brød, f.eks. Vores Frokoststykker fra Føtex/Bilka
Frugt og
grønt:
450 g. små kartofler
1 bdt. forårsløg
1 fennikel
1 squash
150 g.
sukkerærter
6 tomater
1 løg
1 rødløg
1 salathoved
2 avocado
500 g.
asparges
1 lille
stykke ingefær
1 potte
basilikum
1 potte
persille
1 potte
purløg
1 bdt.
koriander
1 citron
2 blommer
Kolonial:
100 g. ris
100 g. lasagneplader,
gerne fuldkorn
1 glas kapers
4 små eller
2 store burgerboller, gerne fuldkorn
1 ds.
artiskokhjerter
Croutoner
til salat
Basisvarer:
Mel
Maizena
Rasp
Tørret
timian
Tørret
oregano
Muskat
Sennep
Citronsaft
Ingen kommentarer:
Send en kommentar