De fleste er
vilde med italiensk mad, så hvorfor ikke tage en hel uge, hvor det er på
programmet.
Mine
madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden
har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og
jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem
hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.
Mandag: Spaghetti med Kødboller iTomatsauce + salat
Aftensmad
som i Lady og Vagebonden. Et dejligt alternativ til Spaghetti Bolognese, som
hele familien kan lide.
Lav en salat
af snittet krølsalat, 100 g. asparges i snitter, 2 fintsnittede forårsløg, 2
tomater i tern og 100 g. champignon i skiver. Brug olivenolie og citronsaft som
dressing.
Arbejdstid:
45 min
Tirsdag: Pestolaks og Risotto med Forårsgrønt
Risotto er
rigtig italiensk sommermad, og det er faktisk ikke så svært, som man skulle
tro. Husk dog at blive ved gryden under hele tilberedningen.
Læg
laksestykkerne i et smurt ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Smør
pesto på toppen og sæt i ovnen 15 min ved 200 grader.
Arbejdstid:
40 min
Tip:
Hæld vinen i
små plastbøtter eller poser - eller frys den ned i en isterningbakke. Så har du
altid vin til madlavningen.
Resten af
pestoen kan du f.eks. smøre på det lækre foccaciabrød, som du finder længere
nede. Eller du kan bruge det i stedet for smør/mayonnaise i frokostsandwichen.
Onsdag: Zuppa di Verdure con Perline
Suppen her
minder meget om den velkendte italienske minestrone. Minestronen er dog en
vintersuppe, hvor Zuppa di Verdure er fuld af forårets sprøde grøntsager i
stedet.
Brug en hel
lille squash i stedet for den halve i opskriften.
Arbejdstid:
40 min
Torsdag: Squashlasagne med Hytteost
Lasagne er
traditionelt den bagte version af Spaghetti Bolognese, men i denne lasagne er
kød og fed sauce skiftet ud med sunde grøntsager og hytteost. Lasagnen smager
fantastisk og er et virkelig godt bud på den kødfri dag.
Arbejdstid:
20 min (plus
30 min i ovnen)
Tip:
Frys det
sidste halve karton tomater ned. Så har du det til madlavningen en anden dag.
Fredag: Pizza alla Caprissiosa
Dette er en
af klassikerne på pizzaria'ets menukort. Men der er uendelig langt fra en
fedtet pizzaria-pizza til en lækker og sprød hjemmelavet sag.
Arbejdstid:
30 min (plus
45 min hævning)
Ugens kage eller brød: Foccacia medTimian
Bag et
lækkert italiensk brød i starten af ugen og server det til aftensmaden eller
brug det til frokost.
Weekendmad:
Svinekæber iRødvin med Parmesanmos - Svinekæber er noget af det møreste kød der findes, og
man kan få det ret billigt. Lav en lækker omgang italiensk simremad i
weekenden, gerne til gæster.
Tiramisu medCitron - Ingen lækker middag uden dessert. Tiramisu er kongen af italiensk mad,
og hvis du ikke har prøvet det endnu, så er muligheden her.
Indkøbsliste:
Indkøbslisten
indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie,
æbleeddike
Kød:
200 g.
hakket oksekød
2 stykker
laks
50 g. bacon
i tern
70 g. røget
skinke (strimler eller skiver)
Mejeri:
175 g.
parmesan (køb et helt stykke og gem det i køleskabet)
250 g.
hytteost
125 g. frisk
mozzarella, gerne light
1 æg
10 g. smør
(eller flydende margarine)
1 pk. gær
Frost:
120 g. ærter
Frugt og
grønt:
4 løg
6 fed
hvidløg
500 g.
asparges
6 forårsløg
2 store
gulerødder
3 små squash
3 tomat
200 g.
champignon
1 krølsalat
1 potte
basilikum
Kolonial:
1½ karton
tomatpassata eller hakkede tomater (á 400 gram)
1
karton/glas pastasauce (á 400 gram)
1 glas pesto
med basilikum
120 g.
spaghetti, gerne fuldkorn
120 g.
aborioris
100 g.
suppehorn eller andre små pastaformer, gerne fuldkorn
100 g.
lasagneplader, gerne fuldkorn
1 fl.
hvidvin
1 lille dåse
koncentreret tomatpure (70 g.)
Basisvarer:
Tørret
oregano
Tørret
timian
Stødt muskat
220 g. mel
Hvidvinseddike
(eller æbleeddike)
Hønsebouillon
Ingen kommentarer:
Send en kommentar