Det her er en rigtig sommerkage. En sprød og sød marengsbund med en frisk yoghurtcreme og søde, sommerlige jordbær. Den blev spist i haven på mors dag og smagte fortrinligt.
Både nødder og bær kan skiftes ud med det, du bedst kan lide.
Jeg erstatter piskefløden med Maizena til piskning og det fungerer super godt.
Pavlova med Yoghurtcreme og Jordbær til 4 personer
Ingredienser:
4 æggehvider
2,75 dl. sukker
1 spsk. citronsaft
2 spsk. kakao
50 g. finthakkede makademianødder (eller andre nødder)
2 dl. piskefløde
2 dl. græsk yoghurt 2 %
1 spsk. flormelis
½ spsk. vanillesukker
250 g. jordbær i kvarte
lidt frisk mynte
Fremgangsmåde:
1. Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en glat marengs i ca. 3-4 min.
2. Vend nødder og sigtet kakao i marengsen og vend den ud på bagepapir på en bageplade. Form til en rund marengs med en diameter på ca. 25 cm.
3. Bag marengskagen ved 130 grader i 50-55 min. Lad den køle helt af på bagepladen. Kagen kan gemmes nogle dage i en lufttæt beholder eller en plastpose.
4. Pisk fløden stiv og vend yoghurt og sigtet flormelis og vanillesukker i. Fordel cremen på kagen.
5. Pynt med jordbær og mynte og server.
Hvordan erstatter du piskefløde med Maizena?
SvarSletVenlig hilsen
Annelene Christesen
Maizena til Piskning fungerer fuldstændig som piskefløde, så jeg erstatter bare med samme mængde. Fedtindholdet er dermed ca. halveret :)
Slet