tirsdag den 7. juni 2016

Dampede Hvide Asparges med Estragoncreme




Forsommeren er lige med asparges i mit hjem, og i år er jeg kommet godt i gang med også at bruge de hvide asparges. Denne tilbehørsret er super lækker til f.eks. fisk eller fjerkræ. 

Dampede Hvide Asparges med Estragoncreme til 2 personer


Ingredienser:

500 g. hvide asparges
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. olie
1 dl. aspargesvand
1 dl. madlavningsfløde
1 tsk. maizena udrørt i lidt vand
3 stilke estragon, finthakkede blade 
1 tsk. sennep
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skræl asparges og knæk enderne af. 

2. Kog asparges i letsaltet vand ca. 5 min. Tag asparges op og gem vandet. Hold asparges varme.

3. Sauter løg og hvidløg i olie til de er bløde.

4. Tilsæt aspargesvand og fløde og bring i kog. Jævn med maizena.

5. Tilsæt estragon og sennep og smag til med salt og peber.

6. Server asparges overhældt med creme som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar