torsdag den 2. juni 2016

Grillspyd med Kylling og Klassisk Kartoffelsalat



Det er blevet sommer i Danmark, og det betyder, at det er tid til kød på grillen og dejlig kartoffelsalat. Traditionelt kan mad på grillen nemt komme til at betyde rigtig meget kød og fedt, men det er faktisk muligt, at lave grillmaden sund og mere ballanceret.

Grillspyd med Kylling og Klassisk Kartoffelsalat til 2 personer


Ingredienser:

Spyd:
250 g. kyllingebryst
1 tsk. tørret timian
½ fed hvidløg, presset
½ spsk. olivenolie
½ spsk. æbleeddike
½ tsk. flydende honning
1/4 rødløg, i tynde både pillet fra hinanden
½ courgette, store tern

Kartoffelsalat:
350 g. små, kogte kartofler
1/4 rødløg, finthakket
4 radiser,  små tern
1½ dl. græsk yoghurt eller creme fraiche
½ spsk. sennep
salt og peber
½ potte purløg, klippet

Fremgangsmåde:

1. Skær kyllingen i store tern og vend dem med timian, hvidløg, olie, eddike og honning. Lad det marinere 20-30 minutter.

2. Sæt kylling, squash og rødløg på spyd og krydr med salt og peber. Steg dem på grillen eller en stegepande til kødet er gennemstegt.

3. Rør græsk yoghurt med rødløg, radiser, sennep, purløg, salt og peber. Vend kartoflerne i.

4. Server kartoffelsalat og spyd med en god skål salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar