Frikadeller og stuvet hvidkål er en rigtig dansk klassiker, og her får du den i en lettere og mere moderne version med rygeost, soltørret tomat og pinjekerner.
Kyllingefrikadeller med Røgetstuvet Spidskål til 2 personer
Ingredienser:
Frikadeller:
200 g. hakket kylling
1 fed hvidløg, presset
1/4 potte purløg, klippet
1 spsk. hakkede, soltørrede tomater
½ æg, sammenpisket
1 spsk. mel
½ dl. mælk
1 spsk. pinjekerner
salt og peber
olie til stegning
Spidskål:
1 lille spidskål, snittet i 1 cm. brede strimler
1½ dl. mælk
1 tsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
85 g. rygeost
salt og peber
3/4 potte purløg, klippet
300 g. små, nye kartofler
olie til stegning
2 spsk. finthakket persille
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rør hakket kylling sammen med hvidløg, purløg, soltørrede tomater, æg, mel, pinjekerner, salt og peber. Rør mælk i lidt efter lidt og lad farsen hvile lidt.
2. Kog kartofler 12-15 min og hæld vandet fra.
3. Hæld kogende vand over spidskålen og lad den trække til den lige bliver blød. Lad den dryppe af i en si.
4. Form 4-6 frikadeller og steg dem i olie 4-5 min på hver side.
5. Bring mælken i kog og jævn med maizena. Saucen skal være godt tyk. Krydr med salt og peber. Kog saucen igennem og lad den køle et par minutter.
6. Rør rygeost og purløg i saucen og vend spidskål i.
7. Varm lidt olie på en pande og vend kartoflerne heri et par minutter. Krydr med salt og peber og vend persillen i.
8. Server frikadeller med kartofler og spidskål.
8. Server frikadeller med kartofler og spidskål.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar