søndag den 10. juli 2016

Røget Mørbrad med Ovnristede Nye Kartofler og Aioli



Røget mørbrad smager fantastisk, og hvis man holder øje med supermarkedernes tilbudsaviser, så kan det også fås til meget rimelige priser. Her er den serveret til aftensmad sammen med ristede kartofler og en lidt anderledes aioli.

Røget Mørbrad med Ovnristede Nye Kartofler og Aioli til 2 personer


Ingredienser:

400 g. små nye kartofler 
1 spsk. olivenolie
salt og peber
ca. 200 g. røget mørbrad

1 lille bagekartoffel
1 æggeblomme
1 knsp. stødt safran (eller lidt gurkemeje)
2 fed hvidløg, presset
½ dl. olivenolie
1 håndfuld basilikum, finthakket
salt og peber
evt. lidt vand

Fremgangsmåde:

1. Bag bagekartoflen ved 225 grader til den er mør. Lad den køle af, gerne til næste dag.

2. Vend de nye kartofler med olivenolie, salt og peber og steg dem i ovnen ca. 20 min ved 225 grader.

3. Mos den bagte kartoffel grundigt med en gaffel og rør sammen med æggeblomme, safran, hvidløg og olivenolie. Tilsæt vand til konsistensen er som en tyk sauce.

4. Rør basilikum i og krydr med salt og peber.

5. Skær røget mørbrad i skiver og anret på to tallerkener sammen med kartofler og aioli. Server med salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar