Et alternativ til de traditionelle kogte kartofler. Det fungerer endnu bedre hvis du får fat i helt små kartofler, som ikke behøver skæres over.
Der skal meget salt i vandet, men salten trænger ikke ind i kartoflerne, så de bliver ikke mere salte, end de stadig smager af nye kartofler.
Saltkogte Kartofler til 2 personer
Ingredienser:
350 g. helt små nye kartofler m. skræl
4½ dl. vand
½ dl. groft salt
20 g. smør
Friske krydderurter (dild, persille, basilikum eller oregano)
peber
Fremgangsmåde:
1. Vask kartoflerne godt.
2. Bring vand i kog og tilsæt salt. Kog det igennem til saltet er opløst.
3. Tilsæt kartoflerne og kog til de lige netop er møre.
4. Hæld kartoflerne i et dørslag og lad dem dampe tørre.
5. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kartofler og krydderurter. Vend godt rundt, krydr med peber og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar