mandag den 11. juli 2016

Saltkogte Nye Kartofler



Et alternativ til de traditionelle kogte kartofler. Det fungerer endnu bedre hvis du får fat i helt små kartofler, som ikke behøver skæres over.

Der skal meget salt i vandet, men salten trænger ikke ind i kartoflerne, så de bliver ikke mere salte, end de stadig smager af nye kartofler.

Saltkogte Kartofler til 2 personer

Ingredienser:

350 g. helt små nye kartofler m. skræl
4½ dl. vand
½ dl. groft salt
20 g. smør
Friske krydderurter (dild, persille, basilikum eller oregano)
peber

Fremgangsmåde:

1. Vask kartoflerne godt.

2. Bring vand i kog og tilsæt salt. Kog det igennem til saltet er opløst.

3. Tilsæt kartoflerne og kog til de lige netop er møre. 

4. Hæld kartoflerne i et dørslag og lad dem dampe tørre.

5. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kartofler og krydderurter. Vend godt rundt, krydr med peber og server.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar