fredag den 19. august 2016

Kanelstang




Kanelstang som bedstemor bagte den i gamle dag. Kagen skal helst bages samme dag, som den skal spises.

Kanelstang, 8 stykker


Ingredienser:

25 g. gær
1 dl. lunken mælk
1 æg
50 g. sukker
50 g. blødt smør
250 g. mel

50 g. blødt smør
50 g. brun farin
15 g. kanel

1 æg
100 g. flormelis
vand

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i mælk og tilsæt æg, sukker og smør.

2. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve 30 min. 

3. Rør smør, farin og kanel sammen. 

4. Rul dejen ud til 40 x 20 cm. og smør kanelsmørret på. Rul sammen på den lange led og læg på bagepapir på en bageplade.

5. Klip hak i kagen med 3 cm. mellemrum og vrid ud siden skiftevis højre og venstre så kanelsmørret kommer frem og kagen bliver bredere. Hæver 40 min.

6. Pensl med sammenpisket æg og bag ca. 20 min ved 200 grader. Lad kagen køle helt af.

7. Rør en glasur af flormelis og vand og pynt kagen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar