lørdag den 10. september 2016

Bankekød på Nudansk med Kartoffelmos




Bankekød er en meget gammeldags ret, og i gamle dage bankede man på kødet for at mørne det. Denne ret har samme smag, men er lavet lidt mere moderne.

Jeg har et tip til kødet. I Rema1000 sælger de kvalitetsoksekød forholdsvis billigt. De har pakker med såkaldte Supreme Cuttings, som er endestykkerne af kødet, hvoraf der skæres stege. Det er virkelig godt kød, når det alligevel skal skæres i tern, og det fås ret billigt. 

Bankekød på Nudansk med Kartoffelmos til 2 personer


Ingredienser:

300 g. oksetykkam eller lignende, i tern
1 gulerod i skiver
1 løg i ringe
1 spsk. olie
salt og peber
1 laurbærblad
1 dl. madlavningsfløde
½ spsk. maizena
kulør

2 bagekartofler
1 dl. mælk
Syltede rødbeder

Fremgangsmåde:

1. Brun kød, gulerødder og løg af et par gange i olien på en pande. Læg det i en gryde.

2. Krydr med salt og peber og dæk med vand. 

3. Bring i kog og fjern skummet. Tilsæt laurbærbladet.

4. Lad retten simre 1½ - 2 timer.

5. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog i usaltet vand 15-20 min til kartoflerne er møre.

6. Mos kartoflerne med en el-mikser. Pisk mælk i til konsistensen er rigtig og smag til med salt og peber.

7. Tag kødet op ad gryden og rør fløde i. Bring i kog.

8. Jævn saucen med maizena rørt ud i lidt vand, farv med kulør og smag til. 

9. Server med kartoffelmos, rødbeder og f.eks. ovnstegte rodfrugter.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar