torsdag den 8. september 2016

Porretærte med Skinke





En klassisk porretærte er meget nem at lave og smager virkelig godt på en helt almindelig hverdag. Server den med salat eller ovnstegte rodfrugter. Hvis I kun er 2 kan I fryse haldelen af tærten til en virkelig nem aftensmad en anden dag.

Jeg køber en færdig tærtedej fra supermarkedets køledisk, men du kan naturligvis også lave din egen.

Porretærte med Skinke til 4 personer


Ingredienser:

1 færdig tærtedej, gerne fuldkorn
2 porrer, tynde ringe
½ spsk. olie
200 g. skinkestrimler
2 æg
2 dl. mælk
1 dl. madlavningsfløde
50 g. revet parmesan
½ tsk. paprika
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg porrer i olie ved middel varme ca. 15 min. 

2. Læg tærtebunden i et tærtefad. Sæt lidt stanniol løst om kanten så den bliver stående. Forbag tærtebunden 12 min ved 200 grader.

3. Pisk æg, mælk og fløde sammen. Rør parmesan, paprika, salt og peber i.

4. Rør porrer, skinke og æggeblanding sammen og fordel det i tærtebunden. 

5. Bag tærten 30 min ved 200 grader og server. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar