fredag den 7. oktober 2016

Frikadeller med Persillestuvede Grøntsager




Frikadeller og stuvede grøntsager er meget dansk, og en gang i mellem er det lige netop det man har lyst til. Så her er der ikke så meget hurlumhej - bare helt almindelig dansk mad.

Frikadeller med Persillestuvede Grøntsager til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød
salt og peber
1 æg
1 lille løg, hakket
½ dl. mel
½ dl. mælk
olie til stegning

4 gulerødder, skiver
150 g. broccolibuketter
150 g. ærter
2 dl. grøntsagsbouillon
Saucejævner
1 potte persille, hakket
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet med salt, peber, æg, løg og mel. Tilsæt mælk lidt ad gangen til konsistensen er rigtig.

2. Form 6 frikadeller og steg dem i olie.

3. Kog gulerødder i bouillon under låg ca. 5 min.

4. Tilsæt broccoli og ærter og kog 4 min. 

5. Jævn med saucejævner, smag til med salt og peber og tilsæt persille.

6. Server frikadeller med persillestuvning og f.eks. kogte eller stegte kartofler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar