torsdag den 9. februar 2017

Fastelavnsboller



Ingen februar uden fastelavnsboller, og de hjemmebagte er bare lige et hak bedre end de købte. Denne version er med hjemmelavet creme, marmelade og flødeskum, så der mangler intet. 

Fastelavnsboller, 12 stk


Ingredienser:

Boller:
1 dl. mælk
25 g. gær
1 æg
1 spsk. sukker
75 g. smør
300 g. mel

Creme:
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. mel
½ stang vanille
2,5 dl. mælk

1 æg
100 g. hindbærmarmelade
2,5 dl. piskefløde
100 g. flormelis
1 spsk. kakao

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i mælk og pisk æg og sukker i.

2. Smuldr smørret i melet og rør gærblandingen i. Ælt godt igennem og lad dejen hvile lunt og tildækket 30 min.

3. Skrab kornene ud af vanillestangen og pisk sammen med æg, sukker og mel. 

4. Bring mælken i kog og hæld i æggemassen under konstant piskning med el-mikser. 

5. Hæld cremen tilbage i gryden og bring i kog stadig under konstant piskning. Kog 1-2 min. Køl lidt af.

6. Rul dejen ud til ca. 30 x 40 cm og skær i 12 kvadrater. Læg en skefuld creme på hver og klem sammen. Læg bollerne på sammenføjningen på en bageplade. Hæver lunt og tildækket 45 min. 

7. Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Bag ca. 15 min ved 200 grader og lad bollerne køle helt af på en rist.

8. Pisk fløden til rimelig fast skum. 

9. Flæk bollerne og fyld med marmelade og flødeskum. 

10. Rør en glasur af flormelis, kakao og lidt vand og pynt bollerne. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar