tirsdag den 4. april 2017

Marmorkage med Citron og Chokolade





Marmorkagen er en meget klassisk kage, men den kan også blive en smule kedelig. Her er den piftet op med citronskal i den hvide dej og smeltet mørk chokolade i den brune.


Marmorkage med Citron og Chokolade, 12 stykker


Ingredienser:

100 g. mørk chokolade
revet skal fra 1 citron
200 g. blødt smør
200 g. sukker
4 æg
200 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 tsk. vanillesukker

Fremgangsmåde:

1. Smelt chokoladen over vandbad og lad den stå mens du laver resten.

2. Pisk smør og sukker grundigt.

3. Pisk æggene i et ad gangen.

4. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og pisk det i dejen.

5. Del dejen i to skåle og rør citronskal i den ene og chokolade i den anden. 

6. Hæld dejen lagvis (2 eller 4 lag) i enten en smurt springform eller en smurt rugbrødsform (1½ liter). 

7. Bag kagen 30-45 min ved 175 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar