Marmorkagen er en meget klassisk kage, men den kan også blive en smule kedelig. Her er den piftet op med citronskal i den hvide dej og smeltet mørk chokolade i den brune.
Marmorkage med Citron og Chokolade, 12 stykker
Ingredienser:
100 g. mørk chokolade
revet skal fra 1 citron
200 g. blødt smør
200 g. sukker
4 æg
200 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 tsk. vanillesukker
Fremgangsmåde:
1. Smelt chokoladen over vandbad og lad den stå mens du laver resten.
2. Pisk smør og sukker grundigt.
3. Pisk æggene i et ad gangen.
4. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og pisk det i dejen.
5. Del dejen i to skåle og rør citronskal i den ene og chokolade i den anden.
6. Hæld dejen lagvis (2 eller 4 lag) i enten en smurt springform eller en smurt rugbrødsform (1½ liter).
7. Bag kagen 30-45 min ved 175 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar