søndag den 7. maj 2017

Grøntsagsboller




Det er lidt en udfordring for mig at få spist alle de grøntsager, jeg hver tirsdag modtager fra aarstiderne, og det har ledt til lidt kreativitet. Bollerne her er bagt med fuldkornshvedemel, gulerødder og squash. De smager dejligt og kan sagtens spises med marmelade eller ost til morgenmad, og samtidig er de fulde af sunde grøntsager.

Grøntsagsboller, 12 stk


Ingredienser:

25 g. gær
2½ dl. lunkent vand
2½ dl. yoghurt naturel
2 spsk. olie
½ spsk. groft salt
250 g. fuldkornshvedemel
3 store gulerødder, revne
1 squash, revet
ca. 550 g. mel

1 æg til pensling
½ dl. sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt yoghurt, olie, salt, fuldkornshvedemel, gulerødder og squash.

2. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt. Den må ikke være for tør.

3. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time.

4. Ælt dejen igennem og form til 12 boller. Sæt dem på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket 45 min.

5. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

6. Sæt bollerne i en 200 grader varm ovn, skru ned på 175 grader og bag 20-25 min. Afkøl på en bagerist.

4 kommentarer:

  1. Lyder lækre, men jeg forstår ikke den sidste ingrediens: "ca. 550 g. mel"??

    SvarSlet
    Svar
    1. Fuldkorns mel hæver ikke så godt så derfor tilsætter man også alm. Hvedemel.

      Slet
  2. Kan man bruge Speltmel i stedetfor ?

    SvarSlet
  3. Det betyder som der blev svaret ca. 550 gram hvedemel ja. Hvis man erstatter med speltmel skal det være en fin variant - ikke fuldkorn. Men det tænker jeg godt man kan.

    SvarSlet