En lidt anderledes type vandbakkelser. Jeg lavede dem til en fødselsdag, hvor både boller og lagkage var lidt i den tunge ende, så jeg manglede noget lidt mere frisk og let.
Vandbakkelser med Æble-Citroncreme 15 stk.
Ingredienser:
Vandbakkelser:
120 g. smør
120 g. hvedemel
2½ dl. kogende vand
4 æg
Æble-citroncreme:
1 usprøjtet citron
4 æbler, skrællede og i tern
125 g. sukker
½ dl. vand
1 vanillestang
3 dl. piskefløde
Flormelis
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret i en gryde og pisk mel i med en el-mikser, mens gryden stadig står på varmen.
2. Pisk kogende vand i lidt ad gangen og fortsæt med at piske til dejen er samlet, jævn og slipper grydens sider.
3. Tag gryden af varmen og pisk æggene i et ad gangen.
4. Hæld dejen i en pose og sprøjt 15 vandbakkelser ud på bagepapir på en bageplade.
5. Bag 20 min ved 210 grader uden at åbne ovnen. Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle helt af på en rist.
6. Skær den gule skal af citronen uden at få de hvide hinder med. Hak den fint.
7. Skær hinderne væk og skær citronkødet i tern. Kasser kernehuset i midten.
8. Bring vand, sukker, citronskal og flækket vanillestang i kog i en gryde og lad det kogen til sukker er smeltet.
9. Tilsæt æbler og citronkød og lad det småkoge 20 min.
10. Afkøl helt og fjern vanillestængerne.
11. Pisk fløden til forholdsvis fast skum og vend i den kolde æblegrød.
12. Flæk vandbakkelserne og læg dem sammen med æblecreme. Drys med flormelis og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar